Jongeren met beperking welkom in Orgellaan

Judith heeft over een jaar haar eigen woning, samen met 13 andere jongeren die een beperking hebben. De jongvolwassenen gaan op één plek wonen aan de Udense Orgellaan. 

''Een mooie toekomst ga ik tegemoet.'' Nu woont ze nog in Sint-Oedenrode, bij haar ouders. De buurt is enthousiast over de komst van een nieuw wooncomplex naast het Orgelhuis.

Drie garageboxen gaan - als het traject met vergunningen goed verloopt - wijken voor het gebouw, maar dat vindt overbuurman Ivo van Wolfsen niet erg. ''Het past goed in de wijk, de straat wordt er door opgeknapt. De nieuwe bewoners zijn welkom.''  

Tekst gaat verder onder de video:

 

Projectontwikkelaar 
De toekomstige bewoners zijn afgelopen weekend een kijkje komen nemen op de plek waar het allemaal moet gaan gebeuren. Een bijzonder project waarbij ouders van de jongeren samen met een projectontwikkelaar de woningen realiseren. 

''Zelf zit ik in het onderwijs en zag ik bij vervangende gezinshuizen dat er veel verloop is bij het personeel, we willen het beste voor onze zoon'', zegt Rob Hoefs, één van de initiatiefnemers.  ''De ontvangst voelt al als een warm bad, en dan is de eerste schop nog niet eens in de grond gegaan.''