Jongeren uit de Overlaet in Rosmalen willen een nieuwe en veiliger skatebaan

Timo, Viggo, Rik, Bent en Jay willen dat de skatebaan in de wijk Overlaet in Rosmalen veiliger wordt. Er steken bouten uit de stunt-objecten en er liggen losse platen. Het is nu te gevaarlijk om te stunten met hun stepjes.

De jongens zijn vorige maand gestart met een petitie in de hoop dat er snel wat gedaan wordt door de gemeente. Ze hebben al zo’n 160 handtekeningen opgehaald en hopen dat er binnenkort wat verandert. “Beter laat dan nooit, maar we willen graag snel weer in onze eigen wijk steppen”, zegt Bent.

(De tekst gaat verder onder de video).

Elle Ohello-Coenraad, voorzitter van de wijkraad Overlaet, hoorde van de jongens en hun probleem. Ze is toen zelf poolshoogte gaan nemen en liet er ook een reparatiebedrijf naar kijken. Dat constateerde dat de baan niet meer veilig is en dat de gemeente er iets aan moet doen.

Lange termijn

Ohello-Coenraad heeft vorig jaar het probleem aangekaart bij de gemeente: “Helaas heeft dit nog niets opgeleverd en staat het project momenteel op de langetermijnplanning.”

Maandag mogen de jongens bij een gesprek van de gemeente aansluiten om hun idee te delen voor de skatebaan. “Ik hoop dat de gemeente er wat mee doet en luistert naar deze jongens, het is echt nodig”, aldus Ohello-Coenraad.