Joop (52) uit Den Bosch: ‘Als je een tegenslag hebt is het slikken en weer doorgaan’

Tegenslag op tegenslag kreeg Joop te verduren. Zelf blijft hij er nuchter onder en wil hij vooral genieten van het leven. Sommigen hebben het volgens hem veel zwaarder.

Op mijn 33ste kreeg ik een zwaar hartinfarct. Ik zag de dood in de ogen. Ik werkte toen 20 uur per dag en al het overwerk heeft mij genekt. Mijn bloedvaten zaten 99,9 procent dicht. Ik kreeg toen stents om de bloedvaten uit te zetten.

Na een paar jaar wilden ze me afkeuren, maar daar ging ik niet mee akkoord. Ik was nog jong en wilde gewoon werken. Uiteindelijk hebben ze me uitgekocht, ben ik een jaar op vakantie geweest en toen weer langzaam opgekrabbeld.

Nog meer tegenslagen

Op een gegeven moment werd ik zwaarder en zwaarder. Nadat ik stopte met roken, bleek mijn schildklier er ook mee te stoppen. Ik woog 177 kilo, maar na een heel gevecht en een maagverkleining ben ik op 64 kilo kunnen komen.

Drie jaar geleden kreeg ik ineens meerdere bulten die zwarte vlekken werden. Het zal wel een allergie zijn, dacht ik vijf maanden lang. Maar het bleek diepgewortelde huidkanker te zijn. Allebei m’n armen helemaal onder. Het was nog niet agressief en kon operatief verwijderd worden.

Kerngezond

Ik ben kerngezond nu. Zeven weken wel heel ziek geweest van corona, maar nu heel gezond.

Als je een tegenslag hebt is het slikken en weer doorgaan. Ik heb een paar kleine tegenslagen gehad, maar sommige mensen hebben het veel erger.

Leve de lol

Lang leve de lol en lekker genieten. Ik hou van muziek maken bij De Kikvorschen, support FC Den Bosch van kleins af aan en wandel elke dag met m’n hond door de bossen. Ook maakte ik elk jaar met liefde kerstpakketten voor de minder bedeelden. Zij krijgen dan altijd net zoveel als mijn jongens kregen.

Sinds kort ben ik opa. Dit soort dingen kan ik toch mooi meemaken, dat is niet iedereen gegeven. De fietsstoeltjes voor mijn kleindochter liggen al klaar. Dat duurt nog maanden voor ze die kan gebruiken, maar ik heb ze alvast. Daar kan ik echt van genieten, zoals ook van m’n vrouw, onze zoons en m’n schoondochters. Dat maakt het leven zo mooi. ~Joop (52) uit Den Bosch en #vanhier