Jordy (45) uit Uden: 'Op een verjaardag komen waar allemaal stelletjes zijn vind ik wel lastig'

Toen Jordy begin 2020 zijn baan kwijtraakte, zat hij er flink doorheen. Maar een sprong in het diepe zorgde ervoor dat hij twee van zijn grote passies kon combineren. Hij wil nu niets liever meer.

“Ik ben echt een moederskindje. De meeste mensen zullen zeggen dat ik té close ben met m’n ouders. Het zijn voor mij meer mijn vrienden. Vaak leggen we in de ochtend nog samen een kaartje. Misschien triest aan de ene kant, maar ook mooi dat dat nog kan.

Ik ben vrijgezel en heb geen kinderen. Van vroeger uit was er het idealistische plaatje van een gezin waar je aan moest voldoen. Tot mijn dertigste ben ik van relatie naar relatie gegaan, maar sinds een aantal jaar ben ik heel blij met het leven dat ik heb.

Op een verjaardag komen waar allemaal stelletjes zijn vind ik wel lastig. Soms skip ik dan een evenement. Maar om nou een partner te nemen om die reden gaat ook wel ver. Eerst was er altijd de vraag wanneer krijg jij een vriendin of vrouw, maar nu respecteert iedereen het honderd procent en zien ze dat ik gelukkig ben.

Kinderen en sport

Ik ben sinds afgelopen jaar een eigen bedrijf gestart met kinderen in de sport. Sport is m’n leven en ik ben gek op kinderen. Bij een bepaald persoon voelen kinderen zich vertrouwd en fijn en tussen ons klikt het bijna altijd. Als ik dit had geweten hoeveel plezier het me geeft, had ik het veel eerder gedaan. Nu gaf corona me het benodigde zetje om de stap te nemen.

Ik heb zoveel goedheid en liefde gehad van mijn ouders en opa en oma, dat wil ik graag overbrengen. En mijn ouders maak ik, net als mijn zus en haar gezin, extra blij als ik drie keer vaker per week kom eten. Wie ben ik dan om dat niet te doen. Of je nu boos, verdrietig of moe bent; ik verlaat het ouderlijk huis altijd weer met een glimlach.”