Jorg (48) uit Oss: 'We hebben allemaal wel iets en ik ook'

Jorg (48) uit Oss was nog heel jong toen hij dagenlang in coma lag. Het veranderde zijn leven en vormde hem tot wie hij nu is. Toch vond Jorg dat maar moeilijk te accepteren.

"Ik was 7 en was met mijn broer aan het vissen. We gingen naar huis om te eten. Ik stak tussen twee auto’s door om de weg over te steken en toen werd ik geschept.

Ik heb 53 dagen in coma gelegen en moest opnieuw leren lopen en praten. Het heeft me gevormd tot hoe ik nu ben. Ik ben veel gepest vroeger en ik kan nogal heftig reageren. Ik heb ook niet veel vrienden, dat zal ook daar mee te maken hebben. Door het ongeluk ben ik qua denken te langzaam, ik begrijp niet alles in één keer.

Bijzondere baan

Na dertien jaar schoonmaak val ik nu in voor iemand die de post doet. Het zijn farmaceutische bedrijfjes waar je de post brengt. Soms zijn dat ook koelpakketjes met lichaamsdelen en bloed. Daar kan een oor in zitten. Of een vinger. Verantwoordelijke baan vind ik. Ik ben daar klaar voor.

Beperking

Mensen vragen wel eens waarom werk je bij IBN. Ik heb een vlotte babbel en aan de buitenkant zie je aan mij niks. Ik heb altijd vrienden gehad die geen zichtbare handicap hebben en daar werk ik nu wel mee. Daar heb ik in het begin veel moeite mee gehad.

Maar ik heb ook een beperking en daar kan ik niet onderuit. We hebben allemaal wel iets en ik ook. Je bent zoals je bent en dat kan niemand veranderen. Andere mensen, maar ook jijzelf, moeten dat gewoon accepteren."

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier