advertentie Banner SNLR.nl

Joris Linssen: ‘De boom hoort thuis in Den Bosch’

“Hier is het allemaal begonnen. Den Bosch is de mooiste plaats voor Joris’ Kerstboom.” Met die woorden opende tv-presentator Joris Linssen zondag het Bosch’ Winterparadijs.

Linssen is na een jaar van afwezigheid terug op de Parade met zijn programma Joris’ Kerstboom waar mensen in een grote kerstboom foto’s kunnen ophangen van dierbaren die zij in het licht willen zetten. “Het voelt echt als een thuiswedstrijd. Ik ben ontzettend blij dat we weer terug zijn”, reageert Linssen.

Vorig jaar sloeg Joris' Kerstboom Den Bosch voor een jaar over omdat de gemeente geen concreet plan had voor entourage en een winters evenement rond de boom. 

De presentator staat inmiddels met het programma in meer dan tien steden. Toch blijft Den Bosch speciaal. “Den Bosch is echt de moeder van alle steden. Hier is het bedacht en het is hier ook echt een traditie. Het is een soort liefdes-Lourdes hier.” Linssen vervolgt: "Dat merkte ik al toen ik vanmiddag nog maar net gearriveerd was. Meteen klampten mensen me aan. Er is echt behoefte aan om verhalen over dierbaren te delen."

Tekst gaat verder onder de video.

Programma
Na de opening om 15.00 uur traden de drie W's op. Tot 19.30 uur zijn er nog opnames van Joris’ Kerstboom en om 19.45 worden de lichtjes van de boom ontstoken. Dit jaar zijn naast Joris’ Kerstboom een ijsbaan, een draaimolen en het interactieve decor ‘Gevels der Geschiedenis’ onderdeel van het programma op de Parade.

De organisatie van Bosch' Winterparadijs is in handen van Koninklijke Horeca Nederland afdeling Den Bosch, Hoteloverleg, Hartje 's-Hertogenbosch, SOCH en de gemeente. Die leveren eenzelfde bijdrage als vorig jaar, voor de gemeente komt dat neer op 37.500 euro.