Jos van Oorschot brengt eerste album uit: ‘Het zijn teksten waar mensen over nadenken’

Jos van Oorschot, de zingende ecoloog uit Lith, wil mensen laten nadenken over belangrijke thema’s als het klimaat met zijn nieuwe album ‘Grens’.

Na jarenlang liedjes schrijven en optreden met bands brengt Jos van Oorschot uit Lith nu zijn eerste eigen album ‘Grens’ uit.  “Dit album gaat over de betrokkenheid van onze wereld zoals het klimaat. Het zijn vooral teksten waar mensen over nadenken en wat een beetje binnenkomt, hoop ik dan”, vertelt Van Oorschot. “Grens is de rode draad in alle nummers. De grens in al zijn gedaantes.”

Bekijk hieronder het item, waarin Jos van Oorschot zingt en vertelt over zijn nieuwe album Grens. De tekst gaat verder onder de video. 

Liedjes schrijven en zingen is een hobby van Van Oorschot. In het dagelijks leven is de 63-jarige uit Lith ecoloog bij de gemeente Oss. “Als ik geen ecoloog was geweest, waren er verschillende liedjes niet ontstaan. Die liedjes hebben te maken met mijn filosofie en hoe ik tegen de natuur aankijk.”

De zingende ecoloog is enthousiast over het zijn cd, maar of er ooit een tweede komt, is nog maar de vraag. “Er liggen wat liedjes op de plank. Laten we het daarop houden”, zegt Van Oorschot glimlachend.