advertentie Banner SNLR.nl

JOVD wil derde studentenflat in Den Bosch

De JOVD Den Bosch wil een derde studentencomplex in de stad. Volgen de jonge liberalen is er op dit moment en wachtlijst van negen maanden en wordt die ook niet korter.

De jongerenpartij gelieerd aan de VVD wijst erop dat het alweer een jaar geleden is dat het nieuws naar buiten kwam dat studenten de Zusterflat moesten verlaten, dit voor de bouw van nieuwe appartementen. Op dit moment zijn er nog twee studentencomplexen, één aan de Onderwijsboulevard en één aan de Wethouder Schuurmanslaan.

“Het is belangrijk dat er nu eindelijk eens fors wordt geïnvesteerd in de bouw van studentenwoningen in ‘s-Hertogenbosch. In 2030 is er volgens onderzoek een tekort van ruim 3.500 woningen.” stelt de voorzitter van de JOVD ‘s-Hertogenbosch Vince Janssen.

De JOVD ziet dan ook graag dat de gemeente de verloren studentenhuisvesting van de Zusterflat compenseert door het bedenken van een nieuwe permanente oplossing, bijvoorbeeld een nieuwe studentenflat of op de korte termijn door het ombouwen van leegstaande panden.