Jubileum voor The Saturday Night Show: 'Lol op de radio verveelt nooit'

Het zaterdagavondprogramma The Saturday Night Show van Mfm Brabant viert vanavond zijn vijfjarig bestaan. Dj's Joep Koolmees en Harm van Rijbroek draaien de tracks die zij de afgelopen vijf jaar het vaakst hebben gedraaid. Maar wat maakt nu dat het programma het al die jaren heeft volgehouden?

Volgens Koolmees is dat antwoord simpel. "Er wordt veel gelachen. Dat is de reden dat we nog steeds bij elkaar zijn", vertelt hij. In het programma komen luchtige onderwerpen voorbij, met een knipoog. "Heel veel inhoud hebben we niet. Het gaat juist om het sfeertje voordat je op zaterdagavond gaat stappen, met dansbare muziek met een twist." Van Rijbroek voegt toe dat de diskjockeys elkaar maar een keer per week zien. "En dus is er altijd wat te bespreken."

Het programma ontstond in 2015 toen Koolmees bij het programma dat Van Rijbroek op zaterdagavond had op Skyline kwam kijken. Skyline is de Udense voorloper van Dtv/Mfm. "De hoofdredacteur had gezegd: volgens mij klikken jullie wel. En dat bleek ook zo te zijn", aldus Van Rijbroek. "De chemie is er nog steeds. En onze muzieksmaken sluiten goed op elkaar aan." Al was Koolmees in eerste instantie niet zo'n fan van het voorgaande programma van zijn collega. "Hij draaide alleen maar alternatieve zooi."

Gedurende de jaren is het format van The SNS wel drie of vier keer helemaal omgegooid. "Maar nu hebben we een format waarvan we denken dat het werkt", vindt Koolmees. Bekende elementen uit het programma zijn de Mashup Challenge met de Udense artiest Celine Rae, de top 3 en het SNS-kwartierke.

The Saturday Night Show is iedere zaterdagavond van 20.00 tot 22.00 uur te beluisteren op Mfm Brabant.