Judith (20) uit Uden: "Als je imperfectie omarmt, maakt dat jou perfect"

Als showtrainer en entertainer in Mallorca leefde Judith (20) haar droom. Toch bleef een gevoel van onzekerheid aan haar knagen. Ze besloot dat het daarmee klaar moest zijn en leerde zichzelf om te genieten.

“In 2018 en 2019 heb ik in Mallorca als entertainer en showtrainer gewerkt. Ik leefde mijn droom. Ik zat in een prachtig hotel, bij een mooi strand en mocht doen waar ik blij van werd: veel shows geven en mensen aan het lachen maken.

Ik had alles wat ik wilde en kreeg veel complimenten voor mijn werk. Maar toch twijfelde ik af en toe aan mezelf. Dan vroeg ik me af of ik het wel goed genoeg deed.

Kritisch

Dat gevoel kwam de afgelopen maanden tijdens mijn studie soms terug. Ik studeer Musical Theater in Tilburg. Door corona moest alles opeens online, maar dat is lastig met zo’n studie. Vakken als zang en dans deden we nu niet op een podium, maar alleen, in onze slaapkamer.

We moesten onszelf filmen en dat naar de docent sturen. In plaats van dat anderen naar mij keken, keek ik nu opeens naar mezelf. Dat is ergens wel goed, want ik werd er heel kritisch van. Maar soms werd ik een beetje té kritisch.

In Mallorca had ik uiteindelijk een moment met mezelf op het balkon waarop ik besloot “en nu is het klaar, ik moet gaan genieten van dit avontuur”.

Perfectie

Dat was een belangrijk moment waar ik nog steeds veel aan heb.

Het is niet goed om altijd alleen maar de verbeterpunten te zien. Je mag ook best aandacht hebben voor de goede punten. Gek genoeg lijkt het zo te werken: als je imperfectie omarmt, maakt dat jou perfect.”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.