advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Juf Bea neemt na 45 jaar afscheid van KC De Haren: ‘Eerste traantjes zijn al gevallen’

Maar liefst 45 jaar en vier maanden gaf Bea Wolf les op Kindcentrum De Haren. Vrijdag nam de kleuterjuf op de voormalige Harenschool een bijzondere en emotionele manier afscheid van ‘haar’ leerlingen.

Het had overigens niet veel gescheeld of dat afscheid had – gezien de coronamaatregelen – op afstand gemoeten. Wolf is dan ook blij dat ze op deze vrijdag alsnog de leerlingen kan zien.

“Ik was zo blij dat de scholen open gingen. Dan kon ik toch - in ieder geval deze hele week - mijn afscheid vieren. Gisteren hebben we volop met de kinderen een indianenfeestje gehad en vandaag is het voor de hele school. En ja, de eerste traantjes zijn al gevallen.”

(Tekst loopt door onder de video)

Ook voor directeur Frank van de Veerdonk was het een opluchting dat de school open kon: "Deze bijzondere periode hebben we goed moeten nadenken hoe we afscheid zouden nemen van Bea. Deze ochtend staat centraal om met de kinderen het afscheid te vieren. Ze heeft daar immens van genoten en we gaan haar missen", aldus Van de Veerdonk, die al wel verklapt dat Wolf aan KC De Haren verbonden blijft. "We zullen haar af en toe toch nog blijven zien bij een carnavalsactiviteit of bij een bibliotheek-activiteit, dus we laten haar niet helemaal los."

Op de vraag wat Wolf het meest gaat missen van de school, is het antwoord duidelijk: “De kinderen! En ook mijn collega’s en de ouders, maar bovenaan ‘mijn kinderen'."