Juist nu veel vraag naar Heesch' initiatief tegen eenzaamheid

WIJ, Heesch is voor een dilemma komen te staan: moeten we in tijden van corona eenzame mensen wel in contact brengen met anderen?

Het doel van het burgerinitiatief is om eenzame inwoners van het dorp uit hun isolement te halen. Daarvoor worden actieve vrijwilligers in de etalage gezet, waarop mensen die het nodig hebben kunnen reageren. "Je wil niet weten hoe hard wij momenteel aan het werk zijn. Het gaat harder dan wij durfden te dromen", vertelt Ingrid ten Broeke. Zij is een van de vier vrijwilligers die vanaf het begin bij het initiatief betrokken is.

We willen graag snel actief zijn, omdat het nodig is. Zeker in deze tijd. Maar als het contact lijdt tot een besmetting met het coronavirus, worden we daar wel op aangekeken.

Ingrid ten Broeke, WIJ, Heesch

Al voordat WIJ, Heesch zich zichtbaar maakt op internet, is de eerste match een feit (zie foto, Theo van der Heijden namens het bedrijf Frusan Wormenhumus en vrijwilliger Adriaan van Herpen). De presentatie laat echter nog even op zich wachten. "We willen graag snel actief zijn, omdat het nodig is. Zeker in deze tijd. Maar als het contact lijdt tot een besmetting met het coronavirus, worden we daar wel op aangekeken", aldus Ten Broeke. Om die reden houdt WIJ, Heesch de poot nog even stijf, bijvoorbeeld ook bij het regelen van een tweede match.

Niet te overhaast
Het doel is om de website en social media-accounts van WIJ, Heesch zo snel mogelijk online te hebben. "We willen het niet te overhaast. Je kunt het maar één keer doen en dat willen we gedegen doen."

De presentatie van het burgerinitiatief, die gepland stond op donderdag 19 maart, is vanwege het coronavirus verzet naar donderdag 14 mei. Burgemeester Marieke Moorman, wethouders en leden van diverse politieke partijen hebben zich al aangemeld om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. WIJ, Heesch is een van de initiatieven die stimuleringsgeld ontvangt. Wethouder Rein van Moorselaar heeft in totaal 100.000 euro beschikbaar gesteld voor burgerinitiatieven in Bernheze.

advertentie

Lees ook deze artikelen