advertentie Banner Trined

Julian (9) spot vrachtwagens langs de snelweg; ‘Ik vind het gewoon leuk!’

Voetballen of gamen is niets voor de 9-jarige Julian uit Oss. Het liefst staat hij langs de snelweg A59 om vrachtwagens te spotten en daar is hij inmiddels een bekende mee geworden.

Julian Smits is even met vakantie geweest, maar maandagochtend stond hij er weer, samen met opa Jan en mama Inge. Met geel hesje en zwarte pet op stond Julian met de camera paraat bij de Geffense Barrière tussen Oss en Den Bosch om vrachtwagens op beeld vast te leggen. “Ik vind het gewoon leuk om de vrachtwagens te zien”, zegt het 9-jarig jochie.

Tekst loopt door onder video

Het truckspotten is begonnen via opa Jan, die Julian meenam naar industrieterreinen om trucks te bekijken. “Een vriend van mama zei daarna dat we eens een keer langs de snelweg moeten gaan staan, want daar komen ook veel vrachtwagens voorbij”, vertelt Julian.

Facebook
Tijdens het truckspotten maakt Julian foto’s en video’s en deze deelt hij in zijn eigen Facebookgroep die in een aantal maanden tijd ruim 750 leden bereikt heeft. In de transportwereld is Julian een bekende geworden. “Chauffeurs seinen naar mij. Ook toeteren ze, maar dat mag eigenlijk niet.”

Weggestuurd
Julian en zijn opa stonden aanvankelijk langs de snelweg vlakbij knooppunt Paalgraven, maar begin juli zijn zij daar weggestuurd. Vermoedelijk vindt de politie dat de jongen voor te veel (extra) lawaai zorgt omdat de jongen aanzet tot claxoneren. De jongen en zijn opa vinden het eigenlijk maar onzin en ook zijn moeder snapt het niet. “Het is maar een paar uurtjes in de week.”

Het plezier in truckspotten blijft bij Julian en later wil zij zelf ook chauffeur worden. Het liefst in de wegenbouw. “Ik wil graag asfaltrijder worden”, besluit hij.