advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Jumbo schrapt honderden banen op het hoofdkantoor in Veghel

Supermarktketen Jumbo gaat 300 banen op het hoofdkantoor in Veghel schrappen. Dat bevestigt een woordvoerder desgevraagd aan Dtv.

Het gaat om managementfuncties en administratieve banen. Op het hoofdkantoor werken momenteel 1300 mensen. Van de 300 verdwijnende banen wil Jumbo ruim de helft uitbesteden, waaronder de klantenservice en het social media-team. Voor 80 medewerkers volgt gedwongen ontslag.

Coronacrisis

De reorganisatie was begin dit jaar al aangekondigd en heeft niets te maken met de coronacrisis. Jumbo draait momenteel namelijk beter dan ooit. Met het schrappen van de banen hoopt Jumbo klantgerichter te worden, door “kortere lijnen met de winkels, waarin alle afdelingen nauw samenwerken en er volop ruimte is om te ondernemen”, aldus de woordvoerder.

Sociaal vangnet

De Veghelse supermarktketen heeft nog overwogen om de reorganisatie uit te stellen tot na de coronacrisis, maar uiteindelijk is toch besloten om het plan door te zetten. "We realiseren ons dat dit niet de meest gunstige tijd is voor gedwongen ontslagen. Voor ons was dit ook een duivels dilemma. Maar na overleg met onze ondernemingsraad hebben we besloten dit traject toch door te zetten. Uitstel zorgt voor veel onrust en onduidelijkheid."

Voor mensen die gedwongen weg moeten is wel een speciale regeling getroffen. Zij mogen 1 september stoppen met werken, maar blijven tot 1 december in dienst.