Justin Mathieu: ‘we pakken wat minder punten, maar we spelen zeker niet slecht’

TOP reist zaterdag voor de tweede keer in een week tijd naar Eindhoven. Afgelopen woensdag speelde de reserves van de wedstrijd tegen De Graafschap een oefenpot tegen PSV. Zaterdag is FC Eindhoven de tegenstander.

Een van de spelers die negentig minuten speelde tegen PSV was Roshon van Eijma. De centrale verdediger raakte in de voorbereiding tegen de Treffers geblesseerd aan zijn achillespees, maar is nu weer helemaal fit. “Natuurlijk is het leuk om tegen PSV te spelen. Je kunt jezelf op dat moment levelen, conditioneel en voetballend. Ik hoop dat ik meer tegen zulke teams kan spelen om de beste versie van mezelf te laten zien.” De kans wordt steeds groter dat we Van Eijma snel in actie gaan zien in het eerste, mede omdat TOP vrij veel tegendoelpunten krijgt met de huidige verdediging. De oefenwedstrijd tegen PSV op de Herdgang eindigde overigens in 0-0.

FC Eindhoven is in zijn thuiswedstrijden extra sterk. De ploeg van Rob Penders verloor nog geen competitiewedstrijd in het Jan Louwers Stadion. Desondanks is Justin Mathieu ervan overtuigd dat TOP kan winnen van FC Eindhoven. “De laatste weken pakken we wat minder punten, maar we spelen zeker niet slecht”, zegt de middenvelder. “Zaterdag een nieuwe wedstrijd, met nieuwe kansen.”