advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Kabouters zijn groot succes in Heeswijk-Dinther

Kabouters zijn momenteel erg populair in Heeswijk-Dinther. Dit dankzij Esther Mollema en haar dochter Ruth die de kabouters inmiddels op twee locaties een woonplek hebben gegeven.

Op het idee gebracht door de website kabouterpaadjes.nl leek het moeder en dochter Mollema een goed idee om ook zoiets in Heeswijk-Dinther te gaan doen. “Ik werk met kinderen en ik weet dat er veel tijd achter het scherm wordt doorgebracht en in deze tijd is het natuurlijk helemaal lastig om activiteiten te bedenken, dus ik vond dat wel hartstikke leuk”, aldus Esther.

Op zoek

Begin januari verschenen de eerste tien zelfgemaakte kabouters in een bosje tussen de Kilsdonkse Molen en Huize Zwanenburg. De bijbehorende Facebookpagina had in no-time honderden volgers en veel mensen gingen in het bosje op zoek naar de kabouters. Een echte speurtocht is het niet, maar wel een leuke manier om vooral kinderen wat tijd in de natuur te laten doorbrengen, zo is de gedachte. Mensen die een kaboutertje ‘vinden’ op het perceel mogen die ook op een ander plekje weer terugzetten. Op die manier blijft het steeds verrassend waar ze zijn. “Op die manier is het ook een beetje interactief, die kinderen gaan dan sjouwen met de kabouters en vinden er een ander leuk plekje voor”, legt Mollema uit.

Tweede kaboutervolk

Het idee sloeg dus erg goed aan en inmiddels is er vorig weekend een tweede kaboutervolkje opgedoken bij de Dier- en Tuinweide. En er is een aanvraag gekomen van zorgcentrum Laverhof om daar kabouters in de tuin te gaan plaatsen. Er wordt nu bekeken of het mogelijk is om daar samen met de bewoners van Laverhof aan te gaan werken. Zij zouden dan kunnen meehelpen de kabouters aan te kleden met bijvoorbeeld zelfgebreide kledingstukken. Ook in Heesch is er inmiddels interesse en daar gaan mensen ook aan de slag om een kaboutervolkje te creëren. 

Esther Mollema kan alleen maar tevreden zijn over hoe het allemaal heeft uitgepakt: “Het is gewoon heel leuk hoe het allemaal is ontvangen en hoe het zich eigenlijk als een olievlek verspreidt. Het is heel klein en ‘basic’ en past heel goed bij de belevingswereld van kinderen. En intussen zijn ze ook lekker aan het bewegen en in de natuur bezig.”