advertentie Banner SNLR.nl

KAKO introduceert online kindervakantieweek

Om de kindervakantieweek tóch nog door te laten gaan in Oss, introduceert KAKO de online kindervakantieweek, met als thema “allemalus digit@lus”.

De kindervakantieweek in het Elzenhoekpark kan dit jaar niet doorgaan vanwege het verbod op evenementen tot en met 1 september. “Als de kindervakantieweek niet met zijn allen samen in een park of bos mag, dan moet het maar thuis gebeuren”, aldus de stichting.

De online kindervakantieweek zal via de website van KAKO en via hun Facebookpagina lopen. De stichting heeft geprobeerd deze nieuwe editie zoveel mogelijk te laten lijken op het originele plan. “Met (water)spellen, knutselen, veel bewegen, raadsels oplossen. Tussen de middag eten met de billen op de grond, aanmaak limonade en iedere dag een traktatie. Dàt is de kindervakantieweek die ook thuis met wat hulp te doen moet zijn. Je hoeft geen huis met een grote tuin te hebben; ook op je flat kan met vrijwel alles meegedaan worden”.

De activiteiten worden in filmpjes uitgelegd en blijven tot en met 31 augustus voor iedereen beschikbaar. Twee weken van te voren wordt een materiaallijst bekend gemaakt met alle benodigde spullen per dag. De week duurt, net als normaal, vijf dagen en begint op 20 juli.