advertentie Banner SNLR.nl

Kappers maken zich op voor heropening

 Kappers vestigen hun hoop op nieuwe versoepelingen die ervoor moeten zorgen dat kapperszaken weer open mogen.

In Heesch bij Van Herpen Haar & Bijoux zijn Mark en Hetty van Herpen klaar om hun zaak weer te openen. “Absoluut, we staan klaar om te beginnen. Onze vingers jeuken”, zegt Hetty van Herpen glimlachend. Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen heeft de kapperszaak forse voorzorgsmaatregelen getroffen. “Wij hebben alle desinfectiematerialen in huis en we hebben schermen laten plaatsen tussen de wasunits”, aldus Van Herpen.

Mondkapjes
Ook Joep Arts van barbierszaak Kei Scherp opent zijn zaak liever vandaag dan morgen. “Iedere dag dat we gesloten zijn, is er een te veel.” Wanneer Kei Scherp weer open is, zal een bezoek niet hetzelfde zijn als voor de corona-uitbraak. “Ik heb extra plexiglasplaten besteld, zodat we die boven de kassa neer kunnen hangen. Ook heb ik mondkapjes en handschoentjes besteld.” Zowel bij Kei Scherp als bij Van Herpen verwachten ze dat knippen zonder voorzorgsmaatregelen voorlopig niet gaat.

Omzet
Kapperszaken en ondernemingen met andere contactberoepen waren sinds eind maart gesloten en bevonden zich in een onzekere periode. “Het was erg onrustig. Wat kan wel en wat kan niet?”, vraagt Van Herpen zich hardop af. In ruim een maand tijd zag Arts zijn omzet flink kelderen tot wel negentig procent. “Dat is gigantisch, echt een klap voor Kei Scherp.” Volgens Arts kon de zaak wel enkele maanden vooruit, zeker nadat er een crowdfundactie plaatsvond die bijna tienduizend euro opleverde. 

Beide kappers horen uit hun klantenkring dat men weer staat te springen om naar de kapper te gaan. Een klein deel is voorzichtig. “Het grootste gedeelte van onze doelgroep staat te popelen om geknipt te worden”, vertelt Arts. Ook Van Herpen zit straks niet stil. “Ik heb een hele lijst met mensen die heel graag weer hier naartoe willen komen.”