Kappers mogen (waarschijnlijk) weer open: Eerste knipbeurt voor 85 euro

Begon u het al te missen, de gesprekjes over het weer of andere onbelangrijke zaken? Of is het gewoon uw kapsel dat écht niet meer kan? Over een week kan u voor dit alles - waarschijnlijk - weer terecht bij uw vertrouwde kapper. Die staan te springen om weer te gaan knippen.

Een volmondig 'ja!' klinkt het uit de mond van kapper Adrien Stanziani wanneer hem wordt gevraagd of hij er weer zin in heeft. "Ik had al zo'n vermoeden de afgelopen week, maar ben desondanks blij met de mededeling." 

Lees verder onder de reportage.

Of hij het nog kan? "Haha, jawel, al wordt de eerste persoon misschien een proefkonijn! De muscle memory zal ik niet vergeten zijn", lacht hij.

Eerste beurt geveild voor 85 euro

Dat is te hopen voor Daan Mathijsen. Hij bood via een veiling op de allereerste knipbeurt van Clash ná de lockdown, en telde daar liefst 85 euro voor neer. "Hier ga ik voor, dacht ik toen ik de veiling bekeek. Als dingen weer mogen, mag je dat best vieren", zegt de Bosschenaar. En hier heb ik geld voor over, ik gun het deze gasten."

Stiekem geknipt?

Zowel Stanziani als zijn collega Martijn Meulenberg zijn de afgelopen maanden benaderd door klanten die stiekem geknipt wilden worden. Beide heren gingen hier niet op in en hebben óók zichzelf niet geknipt, terwijl dat wel had gekund: "Dat zou scheve gezichten hebben opgeleverd op straat. En je gaat niet aan iedereen uitleggen dat je je eigen haar altíjd zelf knipt."

De mode is volgens de beide kappers duidelijk; mannen gaan er kortgeknipt bijlopen dit jaar. En Daan? "Zolang ik met een glimlach naar buiten loop, mogen ze hun gang gaan!"