Karin krijgt huwelijksaanzoek vanuit de lucht: 'Ik keek omhoog en toen ging hij op z'n knieën'

'Heeft Karin 'ja' gezegd?' Dat vroegen tientallen Udenaren zich zondagavond af toen er minutenlang een vliegtuigje boven het dorp vloog, met daaraan een huwelijksaanzoek. En dat heeft ze. In het bijzijn van vrienden en familie ging haar vriend Sjoerd op zijn knieën.

"Ik had het totaal niet verwacht", vertelt Karin enthousiast. Zij en haar vriend Sjoerd den Rooijen leerden elkaar acht jaar geleden kennen en kregen twee jaar geleden een zoontje. Nu Karin opnieuw in verwachting is - van een meisje dit keer -, had ze niet verwacht dat een aanzoek ooit nog zou komen. "Ik zat heel lang te zeuren, maar nu was het niet meer volgens het boekje, dus ik dacht het zal toch niet meer gebeuren." Tot haar vriend zondag, nota bene tijdens het verjaardagsfeestje van hun zoontje en de gender reveal, een grote verrassing te wachten stond.

Verrassing

"Hij wilde dat we de gender reveal stipt om half 5 zouden doen en iedereen moest op tijd zijn, dus dat vond ik wel raar. Maar hij zei dat ie een verrassing had voor Loet zijn verjaardag." Toen Karin de poort uitliep, stond ze plots op een rode loper vol ballonnen en toen besefte ze dat het moment eindelijk daar was. "Hij zei: 'ik wil je iets vragen, kijk maar omhoog. Toen kwam dat vliegtuig net voorbij vliegen en ging hij op z'n knieën."

Tientallen reacties

Twintig minuten lang cirkelde het vliegtuigje met daaraan de tekst: 'Karin wil je met me trouwen?' boven Uden. "Als Sjoerd zoiets doet, doet ie het wel goed en explosief. Iedereen mag het weten." En dat doel is bereikt, want op Facebook ging het zondagavond los. "Alle Karins in Uden werden getagd met de vraag of zij dat waren. Dus ik heb er maar even onder gereageerd dat ik inderdaad 'ja' heb gezegd. En daarop heb ik allemaal felicitaties gekregen van mensen die ik helemaal niet ken, heel leuk." 

En wanneer het stel elkaar dan ook echt het ja-woord gaat geven? "We krijgen in maart eerst nog een dochtertje. In augustus 2023 hebben we tien jaar verkering, dus misschien is dat wel een heel mooi moment."