Norbert Alblas met keeperstrainer Ronnie Buitenkamp TOP Oss

Keeper NEC komt naar TOP Oss

Norbert Alblas is de nieuwe doelverdediger van TOP Oss. De 26-jarige keeper komt transfervrij over van het naar de Eredivisie gepromoveerde NEC Nijmegen.

Het afgelopen seizoen stond Alblas in 22 competitiewedstrijden onder de lat bij de club uit Nijmegen. Hij hield vijf keer de nul en werd 27 keer gepasseerd. Matthijs Branderhorst verdrong hem vanaf de 26e wedstrijd, uit bij Roda JC, uit de basis en blijft in Nijmegen. Alblas beëindigde het seizoen geblesseerd.

Alblas speelde in de jeugd van AZ en Ajax. In 2018 maakte hij een transfer van Jong Ajax naar NEC. "Norbert is een rustige en intelligente doelman die ook leiding kan geven aan de verdediging", beschrijft technisch directeur Peter Bijvelds. "Ik denk dat we één van de betere keepers in huis hebben gehaald!”

Dieker en Van Meurs

TOP Oss beschikte nog niet over doelmannen voor het seizoen 2021-2022. De vaste goalie van vorig jaar, Bo Geens, tekende geen nieuw contract. Ook reservedoelman Ronald Koeman junior vertrok transfervrij. En Jordy Rondeel maakte de overstap naar De Treffers in Groesbeek. Op de eerste trainingsdagen trainden Harm Dieker en Lars van Meurs op proef mee bij TOP. Dieker is 19 jaar en komt van FC Twente/Heracles onder 21. Van Meurs (22) was reservedoelman bij MVV Maastricht.