Kees Hettinga afgetreden als voorzitter wijkraad Maaspoort: ‘Ik had graag doorgegaan’

De voorzitter van de wijkraad Maaspoort, Kees Hettinga, is sinds woensdag 20 januari afgetreden als voorzitter. Hij bekleedde die functie sinds 1 juni 2017.

Dat Hettinga na ruim 3,5 jaar het voorzitterschap overdraagt, is naar eigen zeggen ingegeven door een ‘verschil van inzicht’. “Ik vertegenwoordig niet meer de meerderheid van de wijkraad. En dan kan ik geen voorzitter van de wijkraad meer zijn. Ik had graag doorgegaan, maar dan moet je wel doorgaan met eensgezindheid. Als dat niet zo is, gaat het niet. De wijkraad bestaat uit vrijwilligers - het is geen hiërarchische organisatie – en als voorzitter moet je uitvoeren wat de rest wil. Dit is jammer, maar ik zat in de wijkraad voor de wijkbewoners en niet voor mezelf.”

Vicevoorzitter Jan van Beusekom, die in de tussentijd de honneurs waarneemt, wil niet teveel in detail treden over het vertrek van Hettinga: “Het is vrij simpel; er was een meningsverschil over een bepaald punt en hij vond dat reden om op te stappen. De meerderheid had een andere mening dan meneer Hettinga en hij kon zich niet verenigen met dat standpunt.”

Het bestuur van de wijkraad gaat nu op zoek naar nieuwe bestuursleden en beraadt zich de komende periode om een opvolger te benoemen. “Er wordt een nieuwe voorzitter gekozen. Ik ambieer die functie niet. Ik ben inmiddels 73 en de bewoners in de Maaspoort zijn juist vrij jong. De voorkeur gaat uit naar een wat jonger persoon”, besluit Van Beusekom.