advertentie Banner SNLR.nl

Kennismaking buurt door evenementen Zeven Eeuwenpark

Wil van Mil uit Nistelrode wil met behulp van stimuleringsgeld van de gemeente Bernheze evenementen organiseren om buurtbewoners met elkaar in contact te brengen.

In veertig jaar tijd is de buurt heel wat veranderd en is er veel minder sociaal contact. Vooral zijn er culturele verschillen ontstaan, doordat er naast de Molukse gemeenschap mensen in de wijk zijn komen wonen met een Afghaanse, Armeense of Poolse afkomst. Wil van Mil wil zorgen voor meer saamhorigheid in de buurt door evenementen te organiseren zodat buurtbewoners elkaar beter leren kennen. In het nabijgelegen Zeven Eeuwenpark wil hij diverse activiteiten op touw zetten.  

Van Mil start met het initiatief doordat de gemeente Bernheze de lat voor burgerinitiatieven verlaagd heeft. De gemeente experimenteert namelijk met laagdrempelige sùbsidies voor ideeën die bijdragen aan een betere buurt.  "Je moet denken aan meedoen in de straat of leefbaarheid", noemt wethouder Rein van Moorselaar als voorbeeld.

Wij kunnen alles wel op het gemeentehuis bedenken, maar ik denk dat bij onze inwoners ook heel veel goede ideeën leven

• Rein van Moorselaar, wethouder

In totaal heeft de gemeente 100.000 euro vrijgemaakt voor de regeling. Indien het project een succes wordt wil de gemeente nog meer geld besteden aan burgerinitiatieven. Succesvolle ideeën kunnen aanspraak maken op structurele subsidie.