advertentie Banner SNLR.nl

Kerken luiden de klokken als teken van hoop en troost

In de hele regio was rond zeven uur vanavond lange tijd het geluid van kerkklokken te horen. 

De grote kerk in Oss deed mee met de oproep van het landelijk netwerk van kerken. "Normaal wordt de kerk door mensen gebruikt als plaats waar eendracht en hoop een plaats heeft. Nu zijn de kerken dicht en daarom luiden de kerkklokken vanavond in onze Grote Kerk voor vertrouwen, hoop en saamhorigheid", zegt Sidney van den Bergh, die de kerken in de regio aanschreef om mee te doen.

Ook alle aangesloten kerken bij parochie De Goede Herder luidden. Het doel van de actie is om mensen te verbinden, over de grenzen van een sociaal isolement heen, staat geschreven in een persbericht van De Goede Herder. Met het luiden van de klokken willen de kerken in Geffen, Heesch, Nistelrode, Vinkel, Nuland en Vorstenbosch een boodschap afgeven van bemoediging, troost en wederom hoop.

De actie is volgens Van den Bergh erg goed gelukt. "Alle parochies stonden achter ons en de moslimgemeenschap gaf bovendien een teken van waardering."

Precies een week geleden begonnen de kerken in Den Bosch al met deze actie. De Sint Jan, de Grote Kerk en Sint Cathrien waren ook deze woensdag luidruchtig. Ook volgende week woensdag zullen overal in de regio rond 19.00 uur de klokken luiden.