advertentie Banner SNLR.nl

Kermis Den Bosch: Gladiator, kindervermaak en gouden tickets

DEN BOSCH â De booster Gladiator is één van de nieuwe publiekstrekkers op de Bossche Kermis die vrijdag van start gaat. Tien dagen lang staan er ruim 60 attracties in het centrum.

Terug van weggeweest is âAround the worldâ een zweeftoren van 60 meter hoog. Ook âHeroes cityâ staat op de kermis met een groot funhouse.

Gouden ticket
Tijdens de Bossche Kermis wordt iedere dag een gouden ticket weggegeven. Elke dag wordt op de facebookpagina van de Bossche kermis een hint gegeven waar het ticket verstopt is. Via het telefoonnummer op het ticket kom je dan aan munten voor een dag gratis kermisplezier.

Prikkelarme Kermis
Speciaal voor mensen met autisme of een andere beperking die het lastig vinden een normale kermis te bezoeken is er een prikkelarme kermis. Dat betekent dat rookmachines uitstaan en harde geluiden en lichtflitsen even hun werk niet doen. Ook is er extra begeleiding bij het in- en uitstappen van attracties en worden snelheden aangepast op de ritgangers. De Prikkelarme Kermis is op maandag 20 augustus van 12.00 tot 14.00 uur en op zaterdag 25 augustus van 11.00 tot 12.00 uur.

Kinderen
Voor de kinderen zijn verschillende meet & greets georganiseerd waarbij ze op de foto kunnen met hun televisiehelden. Op zondag 19 augustus om 15.00 uur maken Buurman en Buurman hun opwachting. Woensdag 22 augustus om 15.00 uur komen de bewoners van Het Zandkasteel langs op de kermis.

Entertainment
Naast de vele attracties is er ook genoeg ruimte voor muziek en entertainment. Op de terrassen van cafés De Paternoster en De Druif zijn de gehele kermisweek optredens van verschillende artiesten.

Weekmarkt verplaatst
Vanwege de Bossche Kermis wijkt de weekmarkt ook dit jaar uit naar de Hinthamerstraat. Voor alle bloemen, groenten, fruit, vis en overige waren kunnen de bezoekers daar terecht.

De Bossche Kermis wordt op vrijdag 17 augustus om 19:00 uur feestelijk geopend door illusionist Winfried. Deze opening vindt plaats bij attractie Around the World, waar dan ook gratis kermismunten worden uitgedeeld.