Kermis Oss opnieuw in de rode cijfers

De kermis in Oss draait waarschijnlijk voor het tweede jaar op rij verlies, terwijl winst verwacht was. Redenen daarvoor zijn het niet doorgaan van de kermisfeesten en exploitanten die minder pacht gaan betalen voor een standplaats.

De gemeente werkt met een systeem van verpachtingen. Exploitanten die willen komen doen zelf een bod. Het hoogste bod wint en dat is bij veel attracties lager dan de afgelopen jaren. Dat is niet alleen in Oss.

Geen kermisfeesten
Daarnaast moet de gemeente sinds vorig jaar meer geld uitgeven aan beveiliging omdat de kermisfeesten niet doorgaan. "De kermis moet gezellig zijn, maar zeker ook veilig", vindt wethouder Thijs van Kessel (VVD). Vorig jaar heeft hij bijvoorbeeld geïnvesteerd in camerabeveiliging. "Die investering is een goede geweest. Je ziet dat het zich terugverdiend." Toch bleek dat incidenten niet uit te sluiten zijn.

 

De kermis moet gezellig zijn, maar zeker ook veilig

Thijs van Kessel (VVD), wethouder

Vertier op festivals
Het blijkt moeilijk om de kermis populair te houden voor een jongere doelgroep. Van Kessel: "Die groep zoekt steeds vaker elders vertier, bijvoorbeeld op festivals of in een pretpark."

Dat de kermis in Oss verlies maakt is voor de gemeente Oss geen ramp. "De kermis valt onder het brede pakket evenementen. We hebben behoorlijk veel evenementen in onze gemeente. Dus het valt nog wel mee." Toch gaat Van Kessel kritisch kijken waar hij aan de kostenkant kan besparen. "Voor een stad als Oss moet het mogelijk zijn een aantrekkelijke kermis neer te zetten."

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen