advertentie Banner SNLR.nl

Kermis Veghel sluit dit jaar niet af met vuurwerkshow in Julianapark

VEGHEL - De Veghelse kermis sluit dit jaar niet af met een vuurwerkshow. De show, die traditiegetrouw ieder jaar op woensdagavond in het Julianapark plaatsvond, wordt dit jaar vervangen door een nieuw schouwspel.

De kermis in Veghel is sinds 2016 kleiner van opzet, waardoor de attracties niet meer verspreid door het centrum, maar compact op de Markt en de Hoogstraat staan. Een nieuwe show past daar volgens kermismeester Jan-Hein Opheij bij. "We hebben al honderd jaar een vuurwerkshow in het Julianapark gehad en vonden dat het nu wel eens tijd werd voor iets anders."

Niet meer in het Julianapark
Niet alleen de show zelf wordt anders, ook het Julianapark is niet langer toneel voor de kermisafsluiter. "Wat we willen is om de eindshow ook daadwerkelijk op het kermisterrein te houden. Voorheen gingen we altijd het park in, maar mensen gingen dan weg van de kermis en dan was het ook meteen klaar.", vertelt Opheij. "We hebben het idee dus een beetje afgekeken van de festivals - daar is de eindshow ook bij de mainstage - en sluiten de kermis af op het centrale terrein, op de Markt."

Wat de vervanger voor de show wordt is nog een verrassing.