Kermismeesters in Oss vol vertrouwen: 'we hebben bewezen dat het veilig kan'
De opbouw van de Osse kermis gaat in rap tempo. Wederom zijn de Rusheuvel en het Jan Cunenpark plaats van handeling. Oss heeft een aantal primeurs.
Vorig jaar verhuisde de kermis voor het eerst naar de twee locaties buiten het centrum, vanwege de coronamaatregelen. Een verplichte looproute is nodig. Met een druktemeter op het Burchtplein wordt aangegeven of het verstandig is om te komen. Grootste wijziging met vorig jaar is dat de Rusheuvel niet meer bestaat uit een kinderplein en een grote kermis, maar dat er nu een looproute is over beide pleinen.
Kermismeester Frank Vale is erg positief. "We hebben vorig jaar bewezen dat het veilig kan. En bij alle kermissen die geweest zijn, zijn de RIVM-besmettingscijfers tien dagen na de kermis niet gestegen", merkt Vale op. Berry Ketelaars, exploitant en medeverantwoordelijk voor de kermis in het Jan Cunenpark, geeft de gemeente een pluim. "Gelukkig is er vorig jaar al een nek uitgestoken voor een kermis. Dat heeft goed uitgepakt."
Geen alcohol
Alcohol is op de kermis niet toegestaan, dat betekent dat het poffertjessalon geen bier of wijn mag serveren. Op de kermis op de Rusheuvel is een toiletgroep aanwezig op het terrein én nu ook vlak voor je het terrein verlaat. "Dat is om het bowlingcentrum te ontlasten. Vorig jaar gingen veel bezoekers daar voor vertrek naar huis nog even naar toe."
Primeurs
Een aantal van de attracties heeft pas op drie á vier kermissen gestaan. Onder andere de Dance Jumper en achtbaan Time Machine zijn gloednieuw. Vale: "We ervaren dat er nieuw publiek op af komt. Mensen die jaren niet op de kermis zijn geweest en de kermis herontdekken. Dat doet ons goed."
De exploitanten willen net als de horecaondernemers graag dat de kermis volgend jaar weer te vinden is in de stad. "Al zou het kunnen dat de kermis in het Jan Cunenpark als los evenement in de toekomst terugkomt", zegt Ketelaars. De kermis in Oss duurt van donderdag tot en met woensdag.