Cambodjanen door dolle heen in kersenboomgaard Loosbroek

De schoonouders van Ossenaar Sophal Ren zijn over uit Cambodja. Ze maken uitzinnig kennis met de kersenboomgaard in Loosbroek. Er wordt de hele middag enthousiast geplukt in de volle zon. Voor goede doelen. 

De Cambodjanen zijn beland bij de kersenplukactie van de Rotaryclub Uden. Na het succes van vorig jaar, toen er bijna 9000 euro werd opgehaald, is de Heische Hoeve opnieuw het 'decor' voor deze happening. 

Schoonvader Kroch Ren staat te genieten. ''Hij kent kersen niet en het leek mij leuk om de familie kennis te laten maken met een Hollands product. Het valt erg in de smaak'', zegt Sophal.

Tekst gaat door onder de video:

Terwijl schoonmoeder Moth Ren een volle bak kersen naar de weegschaal brengt, vertelt Thomas Jansen, voorzitter van Rotaryclub over één van de goede doelen. ''Dit jaar gaat een gedeelte van de opbrengst naar Care4tina. Een stichting die medische hulp biedt aan kinderen met een schisis in de Chinese stad Xi'an.''

Operaties
Schisis is een aangeboren afwijking in het gelaat. Dat kan een spleet of groef zijn in de bovenlip, kaak en/of gehemelte. ''De behandelingen en operaties zijn van groot belang voor deze kinderen, die vaak vondeling zijn. Een operatie op jonge leeftijd kan een levenslange handicap voorkomen'', zegt Jansen. 

14 kilo
En dan kan het wegen beginnen. Kroch en Moth helpen mee om de volle bakken in balans te houden. En wat blijkt? In totaal hebben de Cambodjanen 14 kilo kersen geplukt. Dat komt neer op bijna 50 euro. Dat is een mooi bedrag voor in de goede doelen-pot. 

Bezoekers kunnen de komende weken voor 3,50 euro per kilo zelf kersen plukken op de woensdagmiddagen en in het weekend.  

advertentie

Lees ook deze artikelen