advertentie Banner Trined

Kerstboomverkopers merken nu al vraag naar kerstbomen

Pas halverwege november staan de echte kerstbomen in de winkel, maar de kunstkerstbomen gaan nu al over de toonbank. “Mensen beginnen al aan kerst te werken.”

Corona is de reden dat er nu al vraag is naar kerstbomen. “Mensen zitten thuis en willen al vroeger sfeer in huis halen”, zegt Rinus  Meijs van tuincentrum Meijs in Heesch. De kerstafdeling in zijn winkel is al zo goed als klaar en de eerste kunstkerstbomen zijn al verkocht. De échte kerstbomen komen pas halverwege of eind november. “Kerstbomen moeten vers zijn en voldoende vocht opgenomen hebben. We willen de bomen vers in huis hebben. De bomen vallen niet snel uit, maar we willen niet hebben dat de bomen al half december kaal zijn.”

Tekst loopt verder onder video


Meijs schat in dat hij dit jaar meer kerstbomen gaat verkopen. “Mensen die normaal gesproken op wintersport gaan en geen kerstboom zetten hebben dit jaar misschien toch het idee om wat sfeer in huis te brengen”, aldus Meijs.

Bij tuincentrum De Kleuter in Uden gaan per jaar zo’n duizend kerstbomen over de toonbank. Dit najaar zal dat anders zijn. “Ik denk dat er tien tot dertig procent meer kerstbomen verkocht worden omdat mensen het toch gezellig willen hebben in huis”, zegt eigenaar Rien van den Berg.

De Kleuter verkoopt geen kunstkerstbomen en de echte kerstbomen verwacht hij halverwege november, maar nu al is er vraag. “Normaal gesproken begint de vraag naar kerstbomen halverwege november, maar nu vragen mensen al een maand over om een levende kerstboom.”

De verkoop van kerstbomen zou eerder kunnen beginnen, maar dat is volgens Van den Berg geen goed idee. “We zouden dat wel kunnen doen, maar dan zijn de bomen al heel snel hun naalden kwijt. Dan halen ze Sinterklaas niet.”