Kerstdagen zien er anders uit voor de horeca door gedwongen sluiting: ‘We hebben sommige mensen wel drie keer moeten bellen’
De kerstdagen zien er dit jaar voor de horeca opnieuw anders uit dan verwacht. Het kabinet besloot afgelopen zaterdag dat restaurants alsnog hun deuren moeten sluiten.
“Dat was even schrikken”, zegt Marvin Kling van Brasserie Wolters in Heesch. “Er komt een persconferentie op zaterdagavond. Ik denk dat heel Nederland door had dat dit geen goed nieuws was.”
(Tekst loopt verder onder de video)
Gasten
Uiteindelijk werd bekendgemaakt dat de horeca geen gasten kan ontvangen met kerst. Bij Wolters hadden ze daar wel op gehoopt. “Wij wilden onze aandacht leggen op wat er in het restaurant gebeurt. Opa en oma, ouders en kleinkinderen lekker eten met elkaar. Kerst zou tot 17.00 uur zijn. Ook tot die tijd kan je een mooie kerstdis serveren”, vindt Kling.
Vanwege de aanscherpingen en het eerder sluiten van de horeca, heeft Kling de afgelopen tijd veel contact gehad met zijn gasten. “We hebben sommige mensen wel drie keer moeten bellen. Eerst om te vragen of ze eerder naar het restaurant konden komen. Daarna of ze voor 17.00 uur wilden komen en nu dat het wéér anders wordt”, vertelt Kling.
Afhaal
Uiteindelijk koos de brasserie om te gaan werken met het afhalen van eten. “We gaan de takeaway weer opstarten. Mensen kunnen dus de gerechten komen ophalen en hoeven die thuis alleen maar in de oven te doen.”