advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Kevin (22) uit Nistelrode: "Weten wat ik wil stel ik nog even uit"

Kevin (22) deed een opleiding game art en zit nu midden in een opleiding tot docent beeldende kunst. Hij probeert en leert maar waar hij precies zal eindigen weet hij nog niet helemaal.

“Het verhaal dat ik wil vertellen ben ik nog vorm aan het geven.

Op de middelbare school liet een klasgenoot mij een 3D-programma zien. Ik vond dat zo gaaf dat ik er zelf een kocht en eindeloos ging zitten oefenen.

Filosofie

Eerst maakte ik wat simpelere dingen zoals meubels. Maar toen ik de opleiding game art in Eindhoven ging volgen leerde ik hele werelden te creëren. Daarin kon ik mijzelf helemaal onderdompelen en echt even op een andere plek terecht komen.

Maar ik wilde nog meer leren. Ik heb altijd al van les geven gehouden en daarom ben ik na game art een opleiding tot docent beeldende kunst gaan volgen in Tilburg.

Bij die opleiding krijg ik vakken die me aan het denken zetten, zoals bijvoorbeeld filosofie. In de debatten bij dat vak leer ik mijn eigen mening te verdedigen. Het is voor het eerst dat ik uitgedaagd word om mijn ideeën scherp en kritisch te verwoorden.

Conclusies

Verder heb ik tijdens mijn opleiding ook de kans gekregen om stage te lopen op een vmbo en bij het Jan Cunen museum. Ik wil dat ook graag nog doen op een mbo. In totaal heb ik nog twee jaar te gaan. Conclusies trekken over wat ik nou precies wil stel ik nog anderhalf jaar uit. In de tussentijd blijf ik leren en proberen.”

Wie zijn we? Wat drijft ons? Wat houdt ons bezig? Op zoek naar antwoorden gaat Dtv iedere week in gesprek met mensen uit onze regio en brengen we de verhalen #vanhier.