Kibbeling, kaas én duurzaamheid op weekmarkten in Bernheze

De groenteboer, de viskraam en...de Groene WeetKeet. Wie de komende weken de weekmarkten in Bernheze bezoekt, merkt op dat er een nieuwe kraam op het plein staat.

De Groene WeetKeet is een initatief van energieloket Brabant Woont Slim en geeft inwoners informatie over het verduurzamen van hun woning. Het kan bijvoorbeeld over zonnepalen, meer inzicht krijgen in energieverbruik en duurzame maatregelen met veel rendement. Ook kunnen mensen hier terecht voor kleine energiebesparende maatregelen.

Energieneutrale gemeeente

De inzet van de keet op weekmarkten is een van de maatregelen die de gemeente Bernheze neemt om uit te groeien naar een energieneutrale gemeente. "Dat kunnen wij alleen samen met onze inwoners bereiken. Informatievoorziening is daarin heel belangrijk."

Naast informatie over verduurzaming kunnen bezoekers van weekmarkten bij de Groene WeetKeet ook deelnemen aan een duurzaamheidsquiz waarbij prijzen te winnen zijn.

De Groene WeetKeet staat aanstaande vrijdag op de markt in Heeswijk-Dinther. De week erop staat de keet in Heesch en Nistelrode.