advertentie Banner SNLR.nl

Kick Out Zwarte Piet gaat demonstreren in Den Bosch

De Actiegroep Kick Out Zwarte Piet zal half november in Den Bosch gaan demonstreren tegen de in haar ogen racistische karikatuur Zwarte Piet. Dat laat voorman Jerry Afriyie in een brief weten. 

De actiegroep zegt ook naar een aantal andere gemeenten te gaan, omdat daar “geen of een onduidelijke verandering naar een sinterklaasfeest zonder Zwarte Piet” plaatsvindt” aldus Afriyie. Gemeenten die de verandering wel in gang hebben gezet, hoeven volgens de actiegroep geen protest te verwachten. Ook tijdens de landelijke intocht in Apeldoorn is er geen protest, laat de actiegroep weten. 

Roetveegpieten
Eind september maakte de Stichting Intocht Sint Nicolaas Den Bosch bekend dat op zondag 17 november bij de intocht zowel zwarte pieten als roetveegpieten te zien zullen zijn. Dat is een primeur voor Den Bosch, maar blijkbaar niet voldoende voor de Actiegroep Kick Out Zwarte Piet.

De PVV diende onlangs een motie in om de komst van roetveegpieten tegen te houden maar de gemeenteraad wil zich niet in deze discussie mengen. Volgens burgemeester Mikkers is Den Bosch een gastvrije stad waarbij alle pieten welkom zijn: “Van rolstoelpieten tot paarse pieten.”