advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Kick Out Zwarte Piet richt pijlen op winkeliers in Den Bosch met Zwarte Piet in assortiment

Bossche winkeliers die de karikatuur van Zwarte Piet in hun (online) winkel tonen, kunnen de komende weken rekenen op protestacties van Kick Out Zwarte Piet en Den Bosch Kan Het. De actiegroepen gaan niet demonstreren in Den Bosch, zoals in veel andere steden wel het geval is.

"Er zijn nog steeds winkeliers die er voor kiezen om de racistische karikatuur van Zwarte Piet te tonen in hun winkel. Hier gaan wij de komende periode ludieke en vreedzame acties in ondernemen", aldus Den Bosch Kan Het.

De actiegroep voelt zich genoodzaakt om over te gaan tot actie, omdat 'een  aantal winkels binnen de gemeente ‘s- Hertogenbosch halsstarrig vast blijft houden aan de racistische karikatuur. Van de bewustwording en veranderkracht die de Black Lives Matter demonstraties brachten is bij hen niets te merken."

Volgens de actiegroepen heeft de gemeente zelf al wél flinke stappen gezet in deze bewustwording, nu er dit jaar geen Zwarte Pieten te zien zijn in de gemeente. "Kick Out Zwarte Piet en Den Bosch Kan Het zijn tevreden met het uiterlijk van de nieuwe Piet en met het besluit van de gemeente om Zwarte Piet al dit jaar te verbannen!".