wijkpagina Maaspoort

Kickboks-ster Andy Souwer geeft clinics aan onrustige jeugd: 'Ik ben zelf ook jong geweest'

Kickbokser Andy Souwer uit Den Bosch geeft de komende twee weken gratis clinics aan jongeren uit Maaspoort en Empel. Vanwege corona gebeurt dat noodgedwongen wel via Zoom.

Souwer is 38 jaar en is vooral in Azië, waar hij veel wedstrijden vocht en titels won, een heel bekende naam. “De jeugd in Maaspoort en Empel is onrustig. Ik snap het wel. Die coronaperiode duurt veel te lang. Veel opties voor ontspanning kunnen niet meer. Maar die onrust ook niet. Dat zie ik ook wel en ik wilde mijn sportschool inzetten om ze toch iets te bieden”, zo legt Souwer uit via Facebook.

Souwer heeft er inmiddels een carrière van 22 jaar als professional opzitten. Hij is in Nederland niet zo bekend als Rico Verhoeven en Badr Hari, maar zijn populariteit in het buitenland compenseert veel. Hij wordt nog steeds regelmatig uitgenodigd voor wedstrijden, vooral in Azië.

Via zijn Andy Souwer Kickboxing University probeert hij jongeren te helpen om een goede kickbokser te worden en om meteen veel te leren over discipline en zelfbeheersing. De clinics via Zoom zijn iedere dag tot en met 3 januari, met uitzondering van de kerstdagen en oud en nieuw.