advertentie Banner SNLR.nl

Kim Verstappen is Miss Gay Holland 2020: "Dit is voor iedereen die me ooit gepest heeft"

De stemmen zijn geteld; de Bossche Kim Verstappen mag zich officieel Miss Gay Holland noemen. Kim zet zich in voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap.

Vrijdagnacht om 12 uur werd Kim ervoor uit haar bed gehaald, door de winnares van vorig jaar Jo-enny Simonis. De stemmen waren geteld en ze kon officieel worden gekroond tot Miss Gay Holland. "Ten eerste zie ik het winnen van deze prijs als dikke fuckyou  naar iedereen die me vroeger ooit gepest heeft. En ten tweede wil ik me gewoon nog harder gaan inzetten voor de rechten van LHBTI'ers."  De 23- jarige transvrouw was één van de twaalf kandidaten en is onder andere actief betrokken bij COC-Noordoost-Brabant en regenboogsteden Oss en Den Bosch

De wedstrijd verliep dit jaar noodgedwongen online, geheel volgens de richtlijnen van het RIVM. De officiële huldiging is vanwege het coronavirus uitgesteld; het is nog onbekend wanneer MIss Gay Holland 2020 op het toneel haar kroon in ontvangst mag nemen. Naast de titel wint Kim ook een bon voor een kappersafpraak, een luxe diner en een fotoshoot.