Kindcentrum ’t Ven in Rosmalen maakt leerlingen bewuster van pestgedrag

Kindcentrum ’t Ven besteedt deze week uitgebreid aandacht aan de Week tegen Pesten. Dinsdag kwamen leerlingen en leerkrachten in het rood naar school, de kleur van een lieveheersbeestje dat voor anti-pesten staat.

Tekst loopt door na de video:

Deze week staan de lessen in het teken van pesten. Voor de lagere groepen leggen de leerkrachten dingen eenvoudig uit door middel van een filmpje over ‘Beertje Anders’. Juf en vertrouwenspersoon Era Kling vindt het erg belangrijk dat de school meedoet aan de Week tegen Pesten.

“Zes op de tien kinderen wordt gepest op scholen en wij willen als school daar graag wat aan doen”, zegt Kling. “Als vertrouwenspersoon heb ik gewoon graag dat de kinderen naar me toe komen, want dan kunnen we er wat aan doen.”

De school hoopt dat de kinderen bewuster worden van pestgedrag. “Ik hoopt dat het stopt. Bij ons in de klas wordt gelukkig niet gepest en dat willen we graag zo houden”, zegt Sara van de leerlingenraad.

Elke jaar doen er allerlei basisscholen en middelbare scholen mee met de Week tegen Pesten. Via de organisatie kunnen scholen lesmateriaal krijgen om de kinderen daarover te vertellen.