Kinderboekenweek neemt kinderen mee op historische reis door de regio

Met een wandelroute langs acht locaties in de regio moet de Kinderboekenweek van 30 september tot 11 oktober meer kinderen in Oss enthousiasmeren om te gaan lezen.

Het thema van de Kinderboekenweek dit jaar is geschiedenis en onder het motto ‘En Toen’ kunnen kinderen de geschiedenis in hun eigen regio ontdekken. De bibliotheken in Oss, Berghem, Lith en Ravenstein hebben samen met Stadsarchief Oss een routeboekje gemaakt met bijbehorende plattegrond. Hiermee kunnen kinderen naar verschillende locaties wandelen waar zij door middel van een QR-code informatie krijgen en een opdracht kunnen maken. Ook krijgen de kinderen boekentips. 

De Kinderboekenweek loopt van 30 september tot en met 11 oktober. Op woensdag 30 september wordt de week feestelijk geopend in de bieb in Oss. Hier kunnen kinderen onder andere een historische foto laten maken, zijn er puzzels en doe-opdrachten. 

Voordat de Kinderboekenweek begint is, is het de beurt aan jongeren met de Jongerenboekenweek. Deze begon afgelopen vrijdag en loopt nog tot 27 september.