advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Kinderboerderij gesloten, maar schapen worden wel geschoren

Normaal komen zo’n zestig kinderen met hun ouders naar de kinderboerderij om te kijken hoe schapen geschoren worden, maar door corona is de kinderboerderij nog gesloten.

Ondanks het ontbreken van een toekijkend oog was het wel noodzakelijk om de schapen te scheren. “In de winter krijgen de schapen een behoorlijk dikke jas en dat is voor de zomer veel te heet. Daarom worden de schapen hier een keer per jaar geschoren”, vertelt voorzitter Luc van den Brule van de kinderboerderij.

Tekst loopt door onder video

Om de schapen te scheren brengt schaapscheerder Peter Jansen jaarlijks een bezoek aan de kinderboerderij. Nu het mei is, heeft hij het druk. “Ik word wel dertig keer per dag gebeld. Dus ja, ik heb het druk”, zegt hij. Volgens Jansen merken de schapen weinig van het scheren. ‘In principe blijft scheren stressvol voor het dier, maar ik scheer de wol eraf zoals een kapper je haar knipt. Zolang ik mijn werk goed doe, merkt een dier er weinig van.”

Binnenkort, op dinsdag 2 juni, gaat de kinderboerderij weer open en mag er een bezoek gebracht worden aan de geschoren schapen en de andere dieren. “Per 2 juni gaan we beperkt open. We zorgen ervoor dat er niet te veel mensen komen. Tussen de zestig en honderd mensen is op onze oppervlakte verantwoord”, besluit Van den Brule.