Peter Noy

Kinderboerderij Uden staat water aan de lippen zonder voorzitter en penningmeester

De tijdelijke voorzitter van de Udense kinderboerderij slaakt een noodkreet. De stichting is met spoed op zoek naar een penningmeester. De club moet daarnaast ook nog een nieuwe voorzitter weten te vinden.

Luc van den Brule was de voorzitter tot hij vorig jaar afscheid nam. Omdat zijn taken nog altijd niet zijn overgenomen, is hij per 1 september terug als interim-voorzitter. "Ik vind het niet verantwoord dat er binnen het bestuur noch een voorzitter, noch een penningmeester aanwezig is", zegt Van den Brule. De laatste penningmeester heeft zijn functie neer moeten leggen vanwege gezondheidsredenen. 

Van den Brule is als eerste op zoek naar een penningmeester. Die hoeft geen professional op financieel gebied te zijn. "Wanneer de nieuwe penningmeester bekend is met het fenomeen 'Ezeltje strekje' in de Efteling, moet het op financieel gebied zeker goedkomen", vertelt de interim-voorzitter lachend. Het vrijwilligerswerk als pennningmeester kost gemiddeld vier uur per week, buiten het reguliere bestuurswerk.

Achterstallig onderhoud

De kinderboerderij zoekt daarnaast dringend handige vrijwilligers die uiteenlopende kluswerkzaamheden kunnen uitvoeren. “Het huidige klusteam bestaat uit drie vrijwilligers en dat is veel te weinig”, weet Van den Brule. “Hierdoor hoopt het achterstallig onderhoud zich op, zoals het vernieuwen van hekwerk, aanpassen van het caviahok, vervangen en afstellen van deuren maar ook het schilderwerk zijn klusjes die nog moeten worden uitgevoerd. We kunnen niet alle klussen door externe firma’s laten uitvoeren, dat is voor ons niet op te brengen. Vandaar dat we afhankelijk zijn van vrijwilligers."

Als er een nieuwe penningmeester is gevonden, zal Van den Brule weer een stapje terug doen bij de kinderboerderij. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Kinderboerderij Uden.