advertentie Banner SNLR.nl

Kinderen battlen elkaar de Maaspoort uit

Het NK breakdance voor kinderen vindt deze week plaats in de Maaspoort in Den Bosch. Op de grote finaledag is er geen plek te vinden zonder beweging.

"Brabant is heel actief in de urban-scene. De gemeente wilde het toernooi heel graag naar Den Bosch halen en dat is ze gelukt", vertelt organisator Dewi van Maaren. Ze ziet zelf hoe het ene na het andere kind de arena betreedt voor een spectaculaire breakdance. De jongens zijn vaak goed in draaibewegingen met handen, benen en hoofd, de meiden laten allerlei acrobatische bewegingen zien zoals een split of pirouette. "Het is zo vet om te zien wat kinderen op zo'n jonge leeftijd al kunnen", vindt Van Maaren. 

Op twee verschillende plekken in de Maaspoorthallen zijn diverse battles bezig. In de sporthal de wat jongere jeugd, die voor een jury allerlei bewegingen uitvoert. In de grote zaal strijden de echte professionals om de hoogste punten. Muaz uit Den Bosch doet mee omdat 'ie graag wil winnen. Hij is al twee maanden bezig met de sport. Ook Jusuf vindt het erg leuk om mee te doen. "Ik heb heel veel plezier. Dalijk gaan we nog een keer. Nog harder trainen", zegt hij.

De jeugdkampioenschappen worden druk bezocht. Er zijn ongeveer 200 deelnemende kinderen. "We zijn heel blij dat we het zo groots hebben kunnen organiseren", blikt Van Maaren met een goed gevoel terug.