Kinderen kunnen eindelijk op ontdekkingstocht in Geffense bosjes met de Heksje route

De Heksje route bij de Geffense bosjes is klaar voor gebruik. Kinderen kunnen daar een twee wandelingen door het bos maken. Tussendoor komen ze allerlei speelmogelijkheden tegen.

De Heksje route is opgedeeld in twee afstanden. De ene afstand is één kilometer en de andere is twee kilometer lang. Tussen de wandeling door kunnen de kinderen klimmen en klauteren op de vele evenwichtsboomstammen die ze onderweg tegenkomen. Ook zijn er verschillende paaltjes geplaats met een QR-code. “Als kinderen met hun smartphone de QR-code scannen, opent er een verhaaltje. Daarin staan allerlei weetjes over het bos”, zegt Ineke Voskamp van de werkgroep de Heksje route.

Tekst loopt verder onder de video

Naamsverandering

In eerste instantie was het de bedoeling dat het wandelpad ‘het heksenpad’ ging heten. Daar werd uiteindelijk een stokje voor gestoken. “Die naam vonden we toch wat te eng. Daarom zochten we een andere naam. Heksje vonden we schattig klinken. Zodoende dat we uitgekomen zijn op de Heksje route”, licht Voskamp toe.

De officiële opening vindt plaats op 17 juli. Voskamp hoopt dat het dan weer mogelijk is om meerdere mensen samen te laten komen. Vanaf zaterdag 22 mei kan iedereen al gebruik maken van het wandelpad.