Voetbal BSO in Heesch groeit snel

HVCH-trainer Roy de Haan merkt nu al dat zijn onlangs opgerichte buitenschoolse opvang Time4Skills als een trein loopt. De Voetbal BSO in Heesch begon exact een maand geleden met 26 kinderen en ondertussen zijn er weer zeven bijgekomen.

De Haan werkte eerst bij een kinderopvang in Nijmegen. Daar merkte hij dat veel kinderen graag voetballen als ze vrije tijd hebben. "En Nederland kent bewegingsarmoede", benoemt De Haan ten tweede. "De overheid communiceert jaarlijks cijfers dat er te weinig wordt gesport op basisschoolleeftijd. Daar wil ik graag op inspelen. Voetbal zie ik dan als middel om meer te bewegen." Daarom richtte hij op 24 augustus dit jaar Time4Skills op.

"Voetbal staat hier voorop en dat is ook waar de  jeugdige leden het liefst voor komen", zegt De Haan. Dat blijkt ook wel als je het de kinderen vraagt. Voor hen kan het nooit lang genoeg zijn om op het voetbalveld te staan. Toch draait het niet alleen om voetbal. Er zijn ook genoeg andere activiteiten, zoals: hockey, basketbal, tafelvoetbal, biljarten en diverse spellen. "Ik wil ook graag hockey of tennis kunnen aanbieden als kinderen daar een voorliefde voor hebben. En wat mij betreft staat Time4skills vooral voor voor het verbeteren van vaardigheden van kinderen en vooral het inzoomen op de kwaliteiten."