advertentie Banner SNLR.nl

Kinderen weer welkom in zwembad 't Kuipke vanaf maandag

Zwembad 't Kuipke in Heesch gaat maandag weer open. Al is het wel met een hele waslijst aan huisregels om dat coronaproof te doen.

Tot en met Pinksteren - maandag 2 juni - kunnen kinderen tot en met twaalf jaar elke dag komen zwemmen tussen 12.00 en 18.00 uur. "Omdat die groep geen anderhalvemeter afstand hoeft te houden in het niet al te grote zwembad willen we daarmee starten", zegt Joris Kotlaba, voorzitter van 't Kuipke. "Op die manier kunnen we zoveel mogelijk jeugd toelaten." Er worden in totaal maximaal 250 bezoekers toegelaten op het terrein. Ook mensen die ouder zijn dan 12, maar die mogen niet in het zwembad zelf komen.

Er is extra chloor aan het zwemwater toegevoegd om de desinfectiekracht te verhogen. De voorzitter is op dit moment samen met vrijwilligers en personeel bezig met het aangeven van looproutes bij de entree, het winkeltje en de kleedruimtes. Ouders kunnen bij het zwembad toezicht houden in aangegeven vakken.

"Na 1 juli - als ook campings en douches en wc's daar weer open mogen - kijken we of we ook hier de regels kunnen versoepelen en wellicht ook iedereen boven de twaalf weer een duik kan gaan nemen", aldus Kotlaba die voor nu graag verwijst naar de huisregels op de website.