Kindermiddag uitgebouwd tot Hoessenbosch Familie Festival

De kindermiddag van het Hoessenbosch Festival in Berghem krijgt een nieuwe naam en een grotere opzet: het Hoessenbosch Familie Festival. Het programma De Middaghits van radiozender Mfm speelt daarin een belangrijke rol.

De organisatie wil met de nieuwe opzet basisschoolkinderen meer het gevoel geven dat ze echt naar een festival gaan. Er komen verschillende podia, een blokkenschema en een groot aantal jeugdige artiesten. Zo komen onder anderen Emma Kok, Bente van der Steeg en Dax Hovius, bekend van The Voice Kids, naar het familiefestival. Dat wordt gehouden op zaterdag 4 september.

Voice Kids bij De Middaghits

In het opzetten van het familiefestival heeft radiozender Mfm ook nog een flinke rol gespeeld. In het programma De Middaghits van Ferdy van Gils kwamen veel kandidaten van The Voice maar ook van The Voice Kids langs voor een optreden. En zo ontstond het idee om deze jonge talenten ook op te laten treden op een eigen podium op het Hoessenbosch Festival. Via de contacten van Van Gils kwam dat snel voor elkaar.

Behalve een groot aantal optredens zijn er voor kinderen ook veel andere activiteiten op het festivalterrein. Ze kunnen bijvoorbeeld survivallen, boogschieten, knutselen en ponyrijden, en er is ook een kinderboerderij.

Het ‘grote’ Hoessenbosch Festival voor dit jaar is al bijna uitverkocht, zo laat de organisatie weten. Kaartjes voor de ‘familie-editie’ zijn te koop op de website.