Piccino

Kinderopvang De Benjamin in Nistelrode bereid Peutercentrum Piccino te helpen

Kinderopvang De Benjamin in Nistelrode heeft in een gesprek met het actiecomité van kinderopvang Piccino aangegeven bereid te zijn om zich volledig in te zetten voor de kinderopvang en te onderzoeken of een doorstart van Piccino mogelijk is.

Peutercentrum Piccino in Nistelrode gaat eind dit jaar dicht. Dat bericht kregen ouders begin november, tot hun grote schrik. De huurprijzen van het gebouw gaan naar een hoger, commercieel tarief. En de gemeente Bernheze kent de VVE-subsidie volledig toe aan een andere partij in Nistelrode: kinderopvang De Benjamin.

Kinderopvang De Benjamin is bereid te helpen en daarom kwam de kinderopvang afgelopen zaterdag bijeen met het actiecomité. Het actiecomité van Piccino begrijpt dat een doorstart alleen mogelijk is bij voldoende aanmeldingen, ook van de ouders op de wachtlijst. Het actiecomité gaat dit gezamenlijk met de oudercommissie onderzoeken.

De ouders hebben dit weekend een email ontvangen met een vragenlijst om de wensen en behoeften te inventariseren.  “De komende week zal er veel contact zijn met de directie van de Benjamin en van Piccino, omdat de oudercommissie en het actiecomité er natuurlijk alles aan doen om deze doorstart mogelijk te maken. Zij waarderen de inzet van De Benjamin en hopen dat er op korte termijn meer duidelijkheid is voor de bezorgde ouders en hun teleurgestelde peuters”, aldus het actiecomité.