Kinderopvang De Dierenvriendjes mag vijf jaar door, inclusief uitbreiding

Het agrarisch kinderdagverblijf De Dierenvriendjes in Nistelrode heeft een tijdelijke vergunning gekregen voor de komende vijf jaar. Dat betekent dat De Dierenvriendjes mag uitbreiden.

Over vijf jaar wordt gekeken wat voor effecten de uitbreiding had voor de omgeving. Dan wordt bepaald of De Dierenvriendjes volledig legaal op dezelfde voet verder kan.

De kinderopvang, op dezelfde grond als een agrarisch bedrijf, is de afgelopen jaren flink uitgebreid van 34 naar 66 kindplaatsen, maar daar was geen vergunning voor. Buren waren tegen de uitbreiding. Het college van B en W wilde de uitbreiding uiteindelijk toestaan door middel van het afgeven van een verklaring van geen bezwaar door de gemeenteraad. Maar door een aangenomen amendement is het nu een tijdelijke vergunning geworden, in afwachting van nieuw beleid.

Rechtszaak

De buurtbewoners hadden een zaak aangespannen bij de voorzieningenrechter. Ze waren niet blij met dat er niet gehandhaafd werd op het overschrijden van het aantal kindplaatsen. De zaak zou vanochtend dienen, maar is gisteren plotseling geannuleerd.