advertentie Banner SNLR.nl

Kinderpersconferentie WK Handboogschieten Den Bosch

Leerlingen van de middelbare school Helicon mochten dinsdagmiddag vragen stellen aan het Nederlandse handboogteam. Na de persconferentie keken de kinderen naar de handboogschutters in actie.  Tekst loopt door onder video

"Wat is je grootste blunder?", "Had je vroeger al de droom om boogschutter te worden?" en "Wat vind je ervan dat ook minder valide schutters aan het WK meedoen?" Zomaar wat vragen die kinderen dinsdag stelden tijdens de kinderpersconferentie in de Archery Club. Team NL was er op de vragen te beantwoorden.

Handboogschutter Rick van der Ven uit Oss kon de vragen wel waarderen. "Kinderen stellen vaak geen standaard vragen, dat is wel leuk." Coach Ron van der Hoff: "Het is ook leuk om te zien dat er speciale aandacht voor kinderen is tijdens het WK." 

 

Als er een paar van deze kinderen blijven hangen in de sport, dan hebben we toch weer een aantal extra leden. En hopelijk ook weer wat talentjes erbij voor de toekomst

• Rick van der Ven, handboogschutter

Een van de doelen van de kinderpersconferentie was om kinderen in aanraking te laten komen met de handboogsport. Van der Ven: "Als er een paar van deze kinderen blijven hangen in de sport, dan hebben we toch weer een aantal extra leden. En hopelijk ook weer wat talentjes erbij voor de toekomst."

Op woensdag bezoeken de Bossche Vakschool en KC De Terp het terrein van de handboogschutters. Vanuit Eindhoven, Brabant, Utrecht en Den Haag komen groepen kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperkingen naar de stad om zelf te sporten en naar de Wereldkampioenschappen Para Handboogschieten te kijken.