advertentie Banner SNLR.nl

Kindervakantieweek Heeswijk-Dinther en Loosbroek van start

Zoals in meerdere dorpen is in Heeswijk-Dinther en Loosbroek de kindervakantieweek begonnen. "Dat kinderen veel plezier maken geeft een voldaan gevoel", zegt vrijwilliger Arjan Wellens van Stichting Ranja.

Wij willen Heeswijk-Dinther Heeswijk-Dinther laten en Loosbroek Loosbroek laten

• Arjan Wellens

Gedurende de kindervakantieweek genieten kinderen van vele activiteiten zoals hutten bouwen, schminken, waterspellen onder begeleiding van de brandweer en een speurtocht in het bos. De week wordt georganiseerd door Stichting Ranja, dat hulp krijgt van enkele honderden vrijwilligers. Aan de kindervakantieweek doen ongeveer vijfhonderd kinderen mee, waarvan ruim het merendeel uit Heeswijk-Dinther. 

Timmerwerk
Het bouwen van de hutten is het populairst. Pip en Loek die deelnemen aan de kindervakantieweek in Heeswijk-Dinther zeggen in koor dat zij het bouwen van de hutten het leukst vinden. Ook Ravi en Luca die in Loosbroek meedoen genieten het meest van het timmerwerk. "Ik vind het sjouwen van pallets leuk", vertelt Loek. 

Heeswijk-Dinther en Loosbroek hebben beide een eigen kindervakantieweek en de vrijwilligers vinden dat eigenlijk wel goed zo. Volgens Arjan Wellens (Heeswijk-Dinther) en Susan Dobbelsteen (Loosbroek) wordt de vraag wel eens gesteld om één gezamenlijke kindervakantieweek te organiseren.  Volgens hen hoeft het zover niet te komen.

De kinderen van de onderbouw hebben een eigen programma. Kinderen uit beide dorpen van de bovenbouw doen al verschillende activiteiten samen.  "Loosbroek komt naar Heeswijk-Dinther voor de speurtocht, wij gaan naar Loosbroek voor sport en spel", vertelt Wellens. "Hoe groter de kinderen worden, hoe meer ze naar de andere kant gaan", doelt Dobbelsteen op de samenwerking.

De kindervakantieweek duurt nog tot vrijdag.